ANA חיובי מה המשמעות?

דיון מתוך פורום  לופוס

25/11/2020 | 12:26 | מאת: יערה

שלום אני בת 45 -יש לי נשירת שיער ובנוסף בלוטות לימפה מוגדלות ( צוואר ובית שחי ) עשיתי בדיקות דם ובדיקת תירואיד צוואר חלק מהתוצאות יצאו לא תקינות : ANA MULTIPLEX POSITIVE ANTI RO (SS-A) >8 ANTI SS-A 60 >8 IGG 1987.00 MG/DL ESR 48.00 MM/HOUR DS DNA IFA POSITIVE ובדיקת תירואיד צוואר הודגם קשר ציסטי 8.0 ס"מ וקרים היפואקואים קטנים יותר 3.0 ס"מ הודגמו בלוטות לימפה בצוואר הגדולה 1*4.0 ס"מ מה דעתך? האם צריך לעשות בירורים נוספים? תודה

הי, לגבי בלוטת התריס, צריך לפנות למומחה בתחום (עדיף אנדוקרינולוג). בענין השאר- שילוב של הגדלת בלוטות לימפה, ANA, אנטי RO ואנטי DSDNA חיוביים מעלים חשד למחלה אוטואימונית ובהחלט צריך לפנות לראומטולוג להשלים את הברור (לבדוק נוגדנים נוספים, בדיקות דם ושתן כלליות ובדיקה גופנית)

מנהלי פורום לופוס