anti ro חיובי וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  לופוס

07/09/2020 | 13:59 | מאת: יעל

שלום ביצעתי בדיקת ana והתגלה anti ro חיובי מעל 8. ביצעתי את הבדיקה משום שבהריון הקודם היה לי עליה בתפקודי כבד לקראת סוף ההריון. יש לציין שאין לי שום תסמינים או סבל כלשהו. יש לי דלקת שיניים קצת, זה קשור? האם יש משהו לעשות לפני הריון? תודה רבה

לגבי אנטי RO חיובי, בעיקר בתקופת הריון: צריך להעבור הערכה מסודרת אצל ראומטולוג לוודא שאין בעיה ראוטולוגית אוטואימונית אלא מדובר "רק" בבדיקת דם (כלומר שאין מחלה סיסטמית), ובמהלך ההריון, בהנחה שהתוצאה אמיתית, מעקב אקו לב עוברי בין שבועות 16-28- את אלו דרך גניקולוג מומחה להריון בסיכון

08/09/2020 | 07:51 | מאת: יעל

האם צריך לקחת משהו לפני ההריון? איזה טיפול תרופתי או משהו כזה? יש לציין שאין לי כל בעיה. ולא כואב לי שום דבר. תודה רבה

08/09/2020 | 08:12 | מאת: תגובה

אם הבעיה היחידה היא אנטי RO חיובי ואין שום דבר אחר, אז לא צריך לקחת כלום. אבל כדאי לוודא עם ראומטולוג שאכן זה המצב

08/09/2020 | 08:22 | מאת: יעל

תודה רבה רבה לך מקרב לב על התגובה המהירה והמענה.

08/09/2020 | 08:29 | מאת: יעל

איפה אתה ממליץ להיבדק בנושא הזה? יש לך רופא ספציפי שאתה ממליץ להגיע אליו? תודה רבה

מנהלי פורום לופוס