לופוס ותסמונת APLA שאלה

דיון מתוך פורום  לופוס

13/04/2020 | 17:47 | מאת: שירה

היי ד'ר, בת 20 מאובחנת APLA, רציתי לדעת אילו בדיקות דם צריך לבצע כדי לשלול לופוס?

הי, כדי לאבחן לופוס, צריך שיתממשו קריטריונים קלינים וגם קריטריונים מעבדתיים. ככל שיש יותר קריטריונים, הסיכוי שמדובר בלופוס עולה. במילים אחרות, "רק" בדיקות מעבדה לא נותנות אבחנה של לופוס. בדר"כ אם בדיקת ANA שלילית לא ניתן לקבוע שיש לופוס ולכן הייתי מתחיל בבדיקה הזאת. חשוב לזכור שגם אם היא חיובית, אין הדבר בהכרח קובע שיש לופוס. ANA חיובי בכ10-15% מאוכלוסיה בריאה. מצד שני, כ30% באנשים עם APLA יש לופוס. לסיכום, זה נושא מורכב וכדאי לבצע בדיקות על פי שיקול דעת (של ראומטולוג) רפואי. חג שמח

מנהלי פורום לופוס