חיסון הפפילומה לילדה עם היסטוריה משפחתית של זאבת

דיון מתוך פורום  לופוס

19/10/2015 | 08:09 | מאת: סיגל

שלום, בתי בכיתה ח'. בימים הקרובים אמורה להתחסן בחיסון הפפילומה. היות ובמשפחה יש שני אירועי זאבת (לופוס). רוצה להבין מה המלצתכם בנושא. תודה רבה.

סיגל שלום אין בספרות הנחיות חד משמעיות לגבי חיסון הפפילומה בחולות עם לופוס. קיימות בספרות 2 עבודות מחקר שהשוו תגובה לחיסון זה בנשים בריאות לעומת נשים עם לופוס. מסקנות שתי עבודות אלה שפרופיל בטיחות החיסון בחולות לופוס עם מחלה יציבה הוא טוב ולנוכח שכיחות יתר של פפילומה בחולות לופוס מחברי המאמרים המליצו לחסן אותן. עם זאת, לציין כי יש דיווחי מקרה בודדים של הופעת לופוס או התלקחות המחלה לאחר חיסון הפפילומה. בדיווחים אלה הודגש כי לא ניתן לקבוע בוודאות אם יש קשר לחיסון, כלומר יתכן ונשים שחוסנו חלו בלופוס ללא קשר לחיסון. בדיווחים אלה המחברים העלו השערה שנשים עם רקע אוטואימוני אולי בסיכון יתר לפתח תופעות אוטואימוניות לאחר החיסון. פורסמו מספר עבודות אפידמיולוגיות בהן אספו מידע מדיווחי תופעות לוואי של החיסון. בעבודה אחת נצפתה שכיחות יתר של מחלות אוטואימוניות כולל לופוס בנשים שחוסנו לעומת נשים שלא חוסנו ואילו בשתי עבודות לא נצפתה שכחיות יתר של מחלות אוטואימוניות בנשים שחוסנו לעומת נשים שלא חוסנו. עד כמה שידוע לי אין בספרות הנחיות ברורות לגבי נשים בהן יש היסטוריה משפחתית של לופוס.

מנהלי פורום לופוס