תשובות בדיקות דם בחשד ללופוס.

דיון מתוך פורום  לופוס

24/11/2019 | 09:57 | מאת: רויטל

בוקר טוב. בשל אדמומיות בעור ביחוד באזורים החשופים לשמש (אך לא רק) נשלחתי לבדיקות דם. Antinuclear an-חיובי Ana titer, Ana pattern -שלילי Rnp ai, Rnp a - גבוה 4.1 כל שאר הבדיקות תקינות. דגימת עור תקינה גם היא. האם הבדיקות יכולות לאשר או לפסול לופוס? איזו בדיקה ניתן לבצע כדי לדעת באופן מוחלט??

לגבי הפריחה עצמה, כדאי לגשת לרופא עור שמומחה במחלות אוטואימונית. הבדיקות שצירפת נראות תקינות- ANA יצא תחילה חיובי בשיטת בדיקה לא אמינה ובהמשך בוצע שוב (אוטומאטית) בשיטה טובה יותר- ויצא שלילי. לופוס איננה אבחנה של פריחה וANA בלבד אלא מכלול של פרמטרים- גם בתלונות, גם בממצאים בבדיקה גופנית וגם בדיקות מעבדה מקיפות (דם ושתן). אם התלונה העיקרית היא פריחה ו ANA שלילי, צריך לחפש כיוונים אחרים.

מנהלי פורום לופוס