בלוטות כואבות בבית שחי

דיון מתוך פורום  לופוס

04/11/2019 | 10:15 | מאת: נועה

שלום, יש לי מדד סרולוגי המחשיד ללופוס (DS DNA חיובי בטיטר 1:640, נלקח גם פאנל מלא של כל הנוגדנים האחרים והם שליליים). הנוגדן הזה התחיל להופיע בבדיקות דם לפני 3 שנים ומאז כל פעם מופיע ואף עולה. אני אסימפטומטית ולא מטופלת בתרופות, רק נמצאת במעקב אצל ראומטולוג כל חצי שנה. מאתמול יש לי 2-3 בלוטות למפה נפוחות וכואבות מתחת לבית שחי ימין. כמו כן יש בימים האחרונים מעין מיחושים ועקצוצים שונים הנעים וקופצים בכל הגוף, במפרקים ובשרירים. הכאב לא חזק ולא קבוע אלא משתנה ולא נמשך יותר מכמה שניות באותו מקום. האם אלו תסמינים שיכולים להחשיד להפתחות מחלה ויש לפנות לראומטולוג בהקדם? בינתיים נקבע תןר לרופא משפחה בעניין הבלוטות הנפוחות. תודה

הי, חשוב להמשיך להיות במעקב ראומטולוגי מסודר. כמובן שכל בעיה כרונית דורשת התייחסות גם בהקשר של לופוס. יכול להיות שהבלוטות מעידות על התלקחות, אולם ישנה אבחנה מבדלת. צריך לעדכן ולהקדים תור לראומטולוג, לבצע בדיקות דם מקיפות ללופוס (וגם שתן), לאפיין את הבלוטות הנפוחות בבדיקת US. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס