"ללא אירועים טרמביוטים"

דיון מתוך פורום  לופוס

25/07/2019 | 23:00 | מאת: ליאת

אני בת 39 מאובחנת בלופוס ואפלה מגיל 15 עקב תלונות על בעיות פרקים... עברתי שלושה הריונות בסיכון ולא היו לי אירועים טרמביוטים... מה זה אומר ? שלא יהיו ? שאפשר להימנע מהם ? או פשוט לחכות לאיזה שבץ כדי לקבל טיפול רציני ? כרגע נוטלת מיקרופירין כמניעה... תודה על ההתייחסות...

25/07/2019 | 23:03 | מאת: ליאת

בנוסף סובלת מבעיות זיכרון קשות בחמש השנים האחרונות. שכוללות תחושות "ניתוק" מין התעלפויות קצרות כאלו... יכול להיות לזה קשר לבעיות הקרישיות שלי ?

אני מניח שהכוונה ב"אפלה" בנוגדנים (ALPA) ולא במחלה, ואז, אם יש נוגדנים חיוביים ברמה גבוהה, יש מקום לטיפול מניעתי באספירין, כפי שאת מקבלת. המטרה בטיפול באספירין הוא למנוע ארועים כמו שבץ (שנובעים בקריש דם שמונע אספקת דם למוח). במידה ועוברים ארוע (מוחי, לבבי וכו') אז הטיפול מתחלץ לדילול דם כמו קומדין. לגבי שאלתך על פגיעה קשה בזיכרון, כדאי לבקש מהנוירולוג בדיקת MRI, לראות האם יש שינויים במוח שיכולים להיות קשורים לAPLA, ואז באמת יהיה מקום לשקול שינוי של הטיפול באספירין. בהצלחה.

אנא ראי התייחסות בשאלה הקודמת

מנהלי פורום לופוס