בדיקות דם לבירור לופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

19/05/2019 | 15:19 | מאת: Aviv

שלום, אני סובלת תקופה מפריחה( מתוך מרפאת העור: פריחה המורכבת מרבדים אריתמיים עגולים עם קשקש עדין, חלקם ארוזביים וחלקם מוסננים) הפריחה החלה בפנים והתפשטה מאוד, בעיקר בחודש האחרון, כיום יש על הפנים, אוזניים( כולל פנים האוזן), בתי שחי ומפשעות. יש עייפות רבה ורגישות לשמש. קיבלתי היום תוצאות של הבדיקות דם: A.B2 GLYCOPROTEI IgA: sau2 ביחס לנורמה 2( 0-20) A.B2 GLYCOPROTEI IgG: 1 U/ml ביחס לנורמה 1( 0-20) A.B2 GLYCOPROTEI IgM: 1u/ml ביחס לנורמה 1( 0-20) ANTI CARDIOLIPIN IgM: NEG 2 ANTI CARDIOLIPIN IgG: NEG 3 ANTI CARDIOLIPIN IgA: 1 APL-U/ml ביחס לנורמה 1(0-10) ANTINUCLEAR Ab_(ANA):התוצאה0.23 dsDNA-Ab.Screen: 3 IU RNP: 2 units Sm (anti Smith Ab): 3 units SSA: 2 units SSB: 5 units COMPLEMENT C3: 140.0 mg/dl COMPLEMENT C4: 22.2 mg/dl האם ניתן מהבדיקות יחד עם התיאור לקבוע האם מדובר בלופוס או לא?

עושה רושם שהבדיקות שצירפת תקינות. כך שנשארה הפריחה בלי נוגדנים בדם. לדעתי במצב כזה לא מדובר בלופוס, אבל אולי במחלה עורית אוטואימונית אחרת? מניח שלקחו ביופסיית עור שתוכל לקדם את האבחנה

מנהלי פורום לופוס