בדיקות דם עבור לופוס ידוע

דיון מתוך פורום  לופוס

04/03/2019 | 17:01 | מאת: סוזן

ידוע על לופוס (כעת המחלה רגועה). לאחרונה רמת הכאבים במפרקים עלתה וקבעתי תור לרופא חדש (מאחר והראומטולוג הקבוע שלי לצערי נפטר). התור לרופא החדש הינו בעוד חודש וחצי וגם זה דרך שר״פ ואין אפשרות להקדים. לבינתיים ביקשתי מרופא המשפחה שיפנה אותי לבדיקות דם הרגילות שהיה מפנה אותי הראומטולןג המטפל הקודם. בבדיקות הדם בשונה מתמיד בסעיף של ani ro ו anti ss a52 במקום שהתוצאה תצא positiv יצא indeterminate ותוצאה כתובה

מה שקובע אם יש התלקחות של לופוס היא לא רק בדיקות המעבדה אלא מכלול פרמטרים שכולל תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית ומספר בדיקות מעבדה.- דם ושתן. לזכור שיש עוד סיבות לכאבי מפרקים ולא רק לופוס, לכן הערכה מסודרת נדרשת.

מנהלי פורום לופוס