עלייה בDS DNA - האם דורש בירור?

דיון מתוך פורום  לופוס

12/02/2019 | 18:31 | מאת: נועה

שלום, לפני שנתיים וחצי נשלחתי לבדיקות לשלילת לופוס עקב נימולים ברגל. DS DNA יצא חיובי בטיטר 1:80 אבל הראומטולוג שלל לופוס. מאז התחושות עברו ואני מרגישה מצוין. לאור נשירת שיער לאחרונה נשלחתי שוב לחזור על הבדיקה ויצא DS DNA חיובי בטיטר 1:160. ANA חיובי 1.1. האם ישנו צורך בטיפול או לחזור להתייעצות עקב עלייה ב DS DNA? כאמור אני מרגישה בסדר, רק סובלת מנשירת שיער. האם רמת נוגדנים זו יכולה להחשיד להתפתחות מחלה? תודה!

הי נועה, בדיקת אנטי DS-DNA יחד עם תלונות גופניות בהחלט מעלות חשד או לפחות שאלה לגבי לופוס. צריך לעבור טוב על כל התלונות ולבצע בדיקה גופנית מקיפה, לוודא שנלקחו כל בדיקות המעבדה הנחוצות- ואז אפשר לקבוע מה הסיכוי לאבחנה של לופוס או מחלה אחרת. נשמע שגם אם אין אבחנה חד משמעית, צריך לפחות מעקב. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס