הריון ולופוס ונטילת אספרין

דיון מתוך פורום  לופוס

12/02/2019 | 16:27 | מאת: א

היי , אני בת 31 ואני מאובחנת כחולת לופוס מגיל 17 . נקלטתי להריון ואני בשבוע הרביעי של ההריון . היום אחרי ביקור אצל הגיניקולוגית יצאתי משם בתחושות מעורבים ואף מבוהלת . היא אמרה שעליי להתחיל לקחת אספרין אשמח לדעת האם כל חולות הלופוס מקבלות אספרין בעת ההריון ? התור לרופא ראמוטולוג שלי רק בעוד שבוע ולכן ארצה לדעת מה עליי לעשות עד אז ובכלל לקבל טיפים על דברים שאני צריכה לעשות כי הגינקולוגית שלי לא פירטה לי יותר מדי תודה א

שלום. הריון ולופוס באמת ענין מורכב. חשוב להיות במעקב גניקולוג מומחה להריון בסיכון בגלל האפשרות לסיבוכים במהלך ההריון והלידה. זה לא אומר שיהיו כאלה, אבל למקרה שכן, עדיף שהמקרה ינוהל נכון ע"י מומחה לענין. במקביל להיות בקשר הדוק עם הראומטולוג. סיבוכים אפשריים הם רעלת הריון, לידה מוקדמת. ההחלטה על טיפול בדילול דם (אספירין, קלקסאן) נשענת על רקע גניקולוגי של המטופלת (הפלות קודמות למשל) ובדיקות דם שמראות נטיה לקרישיות יתר (נוגדני APLA). צריך לוודא שנעשו הבדיקות הנכונות, יחד עם מעקב אחר בדיקות אחרות ולהקפיד על נטילת פלקווניל (כמובן) כל ההריון. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס