חשד ללופוס ואמא עם סקלרודרמה.

דיון מתוך פורום  לופוס

09/12/2018 | 15:19 | מאת: אני

אני בת 30 . בברור ממושך בחשד ללופוס מערכתי או ודרמטומיוזיס או plc . או mf. בבדיקות נמצא אנטי DNA חיובי חלש 6 פעם אחת . וAna נמצא חיובי 3 פעמים . 1:160 . גמופתיה 20.2 ערך עליון 18. אני סובלת למפריחה שמוציאה צלקות. טיפול בסטרואידים שאלתי במשך 3 ש עזר לי מאד. השאלה האם אני יכולה לנסות להיכנס להריון ? בביופסיה הראשונה שעשיתי יצא שיש לי וויסקוליטיס . חזרתי על הבדיקה שוב... הברור הוא ארוך... נ.ב כל הנוגדנים יצאו שלילים. שאלותי. האם אני יכולה לנסות הריון ? ב. מה זה גמופתיה?

כדי שמבחינה ראומטולוגית ניתן יהיה לקבוע אם הריון אפשרי, צריך לבסס אבחנה ולבדוק האם היא פעילה או לא. אבחנה מתבססת על קריטריונים שכוללים הרבה מעבר לנתונים ששלחת, בין היתר ממצאים בבדיקה גופנית, וכנ"ל לגבי פעילות מחלה.. גמופתיה הינה תופעה שקשורה לתחום ההמטולוגי (אבל יכולה להופיע גם באופן עקיף בבעיות הקשורות למערכות אחרות, כמו ראומטלוגיה) שמבוססת על הפרשה מוגברת של חלבון מסוג אימונוגובולינים (יותר מדויק, גמא גלובולין, ולכן שמו גמו-פתיה). זה יכול לנבוע בגלל בעיה המטולוגית ראשונית או בגלל בעיה דלקתית-אוטואימונית, תלוי בסוג הגמופתיה.

מנהלי פורום לופוס