antinuclear Ab children

דיון מתוך פורום  לופוס

18/10/2018 | 15:34 | מאת: רעיה

שלום, לבת שלי, בת ה- 15 , תפרחת משני צידי האף, מעבר לזה היא ילדה בריאה. בשל התפרחת בצענו את הבדיקה והתוצאה שהתקבלה היא : SPECKLED בכייל 1:160 האם זה אומר שיש לה לופוס ? שאר הבדיקות האמינולוגיות יצאו תקינות תודה

הי, ANA יכול להיות חיובי בכ 10-15% מאוכלוסיה בריאה. תפרחת בפנים יכולה להגרם מסיבות נוספות, כך שרק על סמך שני הנתונים הללו לא ניתן לקבוע דבר. כדאי לפנות לרופא עור לגבי הפריחה, עדיף לכזה שמומחה למחלות אוטואימוניות (יכול להיות שמדובר בסבוריאה, פסוריאזיס, פטריאזיס ועוד סיבות). אבחנה של לופוס מתבססת על מספר קריטריונים, כולל בדיקה גופנית מקיפה, בדיקות מעבדה רבות וגם שיפור משפחתי. ממליץ במקביל גם לעבור הערכהראומטולוגית מסודרת. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום לופוס