לופוס עורי וטיפולי הסרת שיער

דיון מתוך פורום  לופוס

18/09/2018 | 17:32 | מאת: אור

שלום רב בשנה האחרונה אובחן אצלי לופוס עורי ...תשובות מעבדה תקינות למעט לויקופניה קלה. תשובת הביופסיה הצביעה על לופוס עורי. 2 שאלות :האם מותר לעבור הסרת שיער בלייזר ?(אני לא נחשפת לשמש לכן אין פריחה וכל זמן שאני מקפידה להמרח בקרם הגנה הפריחה לא פורצת )האם טיפולי לייזר עלולים לגרום ללופוס להתפרץ? בנוסף האם לופוס עורי יכול בחלוף השנים להפוך למערכתי? ואם כן מה ניתן לעשות כדי להקטין את הסיכון ?אודה למענה על שאלותיי

אור שלום המידע אודות בטיחות הסרת שיער בלייזר בלופוס עורי מצומצם ולמעשה אין בנושא זה מחקרים. מתוך המידע שנתת, לא ברור לי אם מדובר בלופוס עורי מסוג (DLE ( Discoid LE . אם בזה המדובר אנחנו נוטים להימנע מטיפולים קוסמטיים העלולים לעורר את הנגעים העוריים אשר עלולים להותיר צלקת. אם מדובר ב- DLE בלבד זה לעיתים מחלה עורית בלבד . עם זאת, 5-10% ממטופלים הסובלים מ- DLE עלולים לפתח מחלה מערכתית. טיפול בפלקווניל מפחית את הסיכון לכך. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס