בנליסטה

דיון מתוך פורום  לופוס

02/08/2015 | 19:51 | מאת: אדוה

שלום, אני חולת לופוס והתחלתי לקבל בנליסטה ואחרי הטיפול אני מרגישה עייפות גדולה וחולשה רציתי לברר אם זה תופעת לוואי של הבנליסטה ואם כן מתי היא תחלוף? ועוד שאלה, מהם תופעות הלוואי של הבנליסטה חוץ מאלרגיות וכאב ראש, תודה רבה.

שלום אדוה, סליחה על העכוב במענה הנובע לצערי מבעיות טכניות. הטיפול בבנליסטה לרוב איננו גורם לעייפות וחולשה. לעיתים ניתן לפני העירוי טיפול אנטי-היסטמיני( אנטי-אלרגי) העלול לגרום לעייפות באותו יום אשר חולפת למחרת. עייפות וחולשה עלולים להיות כמובן גם ביטוי ללופוס פעיל עבורו ניתן הטיפול. תופעת הלוואי העיקרית של בנליסטה היא עליה מסוימת בשכיחות זיהומים, בדומה לתרופות ביולוגיות אחרות ותרופות מדכאות חיסון. תיתכן תגובה אלרגית אך היא איננה שכיחה.

מנהלי פורום לופוס