הרופא שלי אמר לי שמותר

דיון מתוך פורום  לופוס

27/04/2018 | 05:47 | מאת: הרופא אבו שוקרה מסורוקה אמר לי שמותר לי

הרופא ראומוטולוג שלי טוען שמותר לי לעבור כאשר המחלה של הלופוס א פעילה לטענתו הוא רואה שהיא לא פעילה דרך הבדיקות דם , שמותר לי לעבור טיפולי אפילציה אינפרא אדום והסרצת שיער בלייזר. האם זה נכון ?

שלום, זה נכון שבספרות הרפואית אין התייחסות ברורה לנושא ומכאן שאין התוויית נגד (קונטרא-אינדיקציה), אולם באמת חשוב לוודא שאין מחלה פעילה לפחות מספר חודשים (לפחות 6) ואני מציע לנסות תחילה הסרת שיער בחלק קטן מאוד בגוף ובאזור מוסתר ולחכות קצת לבחון את התגובה. בהצלחה ושבוע טוב

24/05/2018 | 07:57 | מאת: אורית

האם מותר לעבור ניתוח הרמת פנים , או הזרקות בפנים למילוי קמטים לחולי לופוס

מנהלי פורום לופוס