תסמונת אפלה עם חשד ללופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

08/04/2018 | 22:46 | מאת: שרונה

אובחנתי לאחר ארוע קרישה כתסמונת אפלה נוטלת קומדין קבוע.כרגע בדיקות לנוגדני לופוס שליליים.עד מתי אני נמצאת בסיכון לפתח לופוס. האים יש פרק זמן שהסיכון יורד?האים אפשרי למנוע מתסמונת אפלה להפוך ללופוס תודה רבה מראש

כ 30% בחולים עם APLA יכולים לפתח לופוס. הסיכון קיים תמיד ולכן כדאי להיות גם במעקב וביקורת ראומטולוג (ולא רק המטולוג מומחה לקרישיות יתר). ברגע שאת לוקחת קומדין, לפחות באופן תיאורטי, את מוגנת מקרישיות יתר. אין דרך למנוע לופוס אבל במידה ומופיע, צריך לאבחן מוקדם ככל הניתן כדי לתת טיפול מתאים.

מנהלי פורום לופוס