אנטי la גבוה בזמן הריון

דיון מתוך פורום  לופוס

26/02/2018 | 13:56 | מאת: אורטל

אני בשבוע 7 להריון כשילדתי לפני שילדתי את הבן שלי שהיום הוא בן 9 חודשים אמרו לי כשהייתי מאושפזת על אנזימי כבד גילו שייש לי אנטי la עכשיו אני בשבוע 7 להריון ואני בלחץ שייש לי את הנוגדן הזה . הידיים שלי נירדמות הרבה והברך כואבת לי מה זה אומר?

שלום, בנוגע אלייך ללא קשר להריון- באופן כללי אם יש לך נוגדן כמו אנטי LA ותלונות נוספות (נימול וכו')- מומלץ לעבור הערכה ראומטולוגית ונוירולוגית מסודרת. סביר שרוב התלונות קשורות להריון באופן כללי ולא למחלה אוטואימונית, אבל חשוב לוודא זאת. לגבי ההריון בנוכחות הנוגדן- אצל כל אישה הלוקה במחלה ראומטית אוטואימונית או שבדמה נמצאו נוגדנים נגד גרעין ANA (Anti-Nuclear Antibody), או נוגדנים נגד SS-A/Ro ,SS-B/La -מקובל לעקוב אחר קצב לב העובר באמצעות בדיקה אקוקרדיוגרפית של לב העובר, מדי שבוע משבוע 16 עד 26 להיריון, ומדי שבועיים משבוע 26 עד 32 להיריון. הרופאים הגניקולוגים מכירים היטב את הנושא הזה, בעיקר אלו מתחום של הריון בסיכון. ממליץ לפנות לרופא כזה. בהצלחה

מנהלי פורום לופוס