שאלה לגבי לופוס בבקשה

דיון מתוך פורום  לופוס

21/08/2017 | 12:01 | מאת: ליז

שלום האם תוצאה 1.4 בבדיקת ana היא שלילית? האם זה משמעותי? בנוסף האם לחולי לופוס יש נטייה מוגברת לקבלת פיגמנטציה מחשיפה לשמש ו/או ריפוי לא טוב של פצעים או נטייה להצטלקות? אשמח לפירוט בבקשה

שלום רב בדיקת ANA -1.4 היא בדיקה חיובית גבולית על פי הנורמה של מרבית המעבדות אך משמעות הבדיקה תלויה מאד בהקשר הקליני- כלומר באם יש תסמינים של מחלה ראומטית/ אוטואימונית.לא ניתן לפרש משמעות הבדיקה ללא ההקשר הקליני בו זה נבדק. לחולי לופוס אין נטייה מוגברת לפיגמנטציה מחשיפה לשמש או הפרעה בריפוי פצעים/ הצטלקות. ההמלצה להימנע מחשיפה לשמש מבוססת על כך שחשיפה לקרני UV עלולה לגרום להתלקחות המחלה העורית ו/או הכללית. בהצלחה ד״ר פארן

מנהלי פורום לופוס