בדיקות דם של אבי האן לופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

21/06/2017 | 12:04 | מאת: פז

שלום. האם בדיקות דם אלה מעידות על לופוס? אם לא, אשמח לדעת על מה הן יכולות להעיד. ANTI NUCLEAR AB (ANA)- Borderline ANA TITER שלילי DNA (ds) Ab 6 IU/ml (נראה לי שזה גבולי לפי התוצאות) RNP A 0.3 ‎שלילי RNP 68 <0.2 SmRNP <0.2 SSA-60 <0.2 SSA-52 <0.2 CHROMATIN <0.2 ANTICENTROMERE Ab <0.2 RIBOSOMAL P Ab <0.2 DNA Ab CONF שלילי RNP 0.3 ‎שלילי Sm (anti Smith Ab) <0.2 JO-1 <0.2 SCL-70 <0.2 SSA (Ro) SINGLE <0.2 SSB (La) SINGLE <0.2 ANTI CARDIOLIPIN IgM 14.6 BORDERLINE הערות והסבר ANTI CARDIOLIPIN IgG 5.3 NEGATIVE הערות והסבר A.B2 GLYCOPROTEI IgM 4.9 U/ml A.B2 GLYCOPROTEI IgG 1.8 Negative wbc ו-plt מתחת לנורמה

הבדיקות תקינות. בדיקת ANA יצאה גבולית בשיטת מעבדה פחות אמינה ובהמשך שלילית בשיטת מעבדה אמינה יותר, כך שהבדיקה מסוכמת כתקינה. גם שאר הבדיקות תקינות. אני רואה שנלקחו בדיקות שבודקות קרישיות יתר. גם הן בנורמה. אולם, אם ישנו חשד לקרישיות יתר, יש מקום לחזור על הבדיקות לאחר מספר חודשים.

מנהלי פורום לופוס