רעד מנוחה

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

11/01/2016 | 13:47 | מאת: אלי

למה אצל חולי פרקינסון קיים רעד דווקא במנוחה ואילו בתנועה הוא נעלם, הרי גם במנוחה השרירים פועלים באופן סטאטי כמייצבים כל הזמן ויש שימוש ב-ATP, מדוע אם כן יש בכל זאת רעידות במנוחה ? גם בשינה קיימת העלמות של הרעד, האם זה קשור לכך שקיים נתק בין אזורים מוטוריים במוח האחראים על תנועה והפקת תנועה, לבין השרירים? דבר שאצל אנשים נורמליים ימנע הוצאה של חלומות כאלה ואחרים לפועל שאלה אחרונה, והיא לא ממש קשורה לפרקינסון, ידוע שאצל סכיזופרנים קיים עודף בדופמין במערכת העצבים המרכזית, הפוך מפרקינסון ששם קיים חסר יחסי. רציתי לשאול אם מצבים קאטטונים של סכיזופרנים, בהם חולה קופא שעות ארוכות מבלי לזוז , יכולים להיות צד הפוך לרעד המנוחה אצל הסובלים מפרקינסון, ונגרמים שניהם מעודף או חוסר של דופמין??

1.הסיבה להעלמות הרעד בתנועה לא לגמרי ידועה אך היא קשורה כנראה להפעלה של מערכות ומעגלים נוירונלים אחרים למשל במוחון (צרבלום) 2. רעד פרקינסוני לא תמיד נעלם בשינה . גם כאן הסיבה לא לגמרי ידועה

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד