רעד בידיים בעקבות מאמץ

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

30/12/2015 | 14:15 | מאת: שמואל

אני מעוניין להתאמן במשקולות ואימוני כח, התחלתי עם משקולות של 5 ק"ג, והלכתי להדרכת מאמן כושר איך לעבוד איתם. אבל אני חושש שזה יגרום לי לרעד בידיים בזמן מנוחה, בעיקר אם עוד כמה שנים אפסיק להתאמן. יש לציין שאחי הגדול היה מתאמן בצעירותו בגילאי 18 - 23, כיום כבר בן 40 והידים שלו רועדות בזמן מנוחה, עוד אח גדול ממני שהיה מתאמן קצת, כיום בכל מאמץ בינוני כגון הרמת ילד באויר, ידיו רועדות, למרות שהוא שרירי וחזק מאד, ומסוגל להרים 100 ק"ג, אז אף בהרמת 30 ק"ג ידיו רועדות. רציתי לשאול האם יש משהו בהתעמלות שיכול לגרום לזה, כגון אם לא עשיתי מספיק מתיחות אחרי, או אם לא עשיתי חימום לפני, או אם זה לא מספיק הדרגתי, שאלתי על כך בשעתו את המאמן כושר, והוא אמרי לי שאין לי מה לחשוש, והרעד של אחי זה כנראה פרקינסון, אני מרגיש שהוא טעה, וגם אצלי מתחיל משהו דווקא בקבות התעמלות של כח נא להשיב לי אם שייך שהתעמלות (בצורה לא נכונה) תגרום לרעד קבוע בידיים ו/או רעד בכל מאמץ קל? או שזה לא קשור להתעמלות תודה מראש שמואל

שמואל שלום למרות שרעד יכול להופיע בעת מאמץ הרי הוא נעלם בד"כ עם הפסקת המאמץ . כמו כן מאמץ כשלעצמו לא גורם להתפתחות של רעד קבוע. קרוב לוודאי כי אחיך סובלים מרעד ראשוני משפחתי שאינו קשור למאמץ אך מומלץ שיבדקו על ידי רופא נוירולוג לפרטים נוספים 08-9779610

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד