Essential tremor- familial

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

12/01/2015 | 18:58 | מאת: alegro

לד"ר שלום רב, אני בן 60. לפני כחודשיים חשתי ירידה בחוש הריח והטעם. רופא אף אוזן גרון איבחן בצקת באף ורשם לי טיפול בצורת ספריי סטרונאז= סטרואידים למשך חודש ואולם לאחר שבועיים לקיתי בדלקת גרון קשה והרופא רשם לי כדורי זינאט 1000 מ"ג ליום. הדלקת עברה ואולם חוש הריח לא חזר. מלבד מספר פירות או דברים מלוחים או מתוקים, וכן מלבד מספר בודד של מאכלים בעיקר מוצרי חלש שאותם אני יכול להריח או להרגיש טעם, הירידה בחוש הריח עדיין נמשכת ורופא המשפחה שלח אותי לבירור אצל נוירולוג. הנוירולוג קבע- לאחר בדיקה -שלדעתו הענין יותר קשור לדלקת שהייתה לי, ואולם בבדיקה שלו נתגלה שאני רועד רעד קל ביד ימין. במשפחה ידוע רק מקרה אחד של פרקינסון שהיה לסבתא שלי. שאלותיי: 1- האם האבחנה של essential tremor מרמזת על אפשרות של מחלת פרקינסון בעתיד? לדברי הנוירולוג איבוד חוש הריח יכול להיות הסימן הראשון המהווה רמז למחלת פרקינסון בעוד כמה שנים. 2- האם יש מה לעשות בנושא הרעד? 3- האם יש טיפולים לבעיית הרעד? אציין שאני נמצא במתח ובחרדה במזן האחרון עקב מות אימי, ז"ל, והנוירולוג חושב שככל שהמתח יפחת תהיה יציבות ברעידות( שאותן אני כלל לא מרגיש ובכלל לא הייתי מודע לכך). 4- האם ירידה בחוש הריח יכולה לרמוז על בעיה יותר חמורה כגון גידול במוח? 5- האם עדיף לקחת קצת כדורי הרגעה מקבוצת הבנזודיאצפינים? 6- -האם אכן הרעד יכול להיות תורשתי למרות ששני ההורים שלי היו בריאים? אציין שאני מטופל בכדורים נגד לחץ דם enaladex 30 mg' simvastatin 10 mg וכן ambien 6.25 לפי הצורך וכן clonex 0.5 mg לפי הצורך. בתודה לך מראש

19/01/2015 | 13:55 | מאת: ד"ר ציון זיבלי

שלום שינן 2 בעיות שאתה מציג: הפרעת ריח ורעד יחד עם סיפור משפחתי של פרקסינסון. פרקינסון יכול להתחיל עם הפרעת ריח וגם עם רעד. יש מאפיינים שונים בין רעד דל פרקינסון לבין רעד ראוני. הפרעת ריח יכולה גם לקרות בשל גידול. אמשח לבדוק אותך

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד