חוש ריח ופרקינסון, בעקבות הכתבה בידיעות אחרונות

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

19/03/2017 | 11:53 | מאת: ליאת

בעקבות פרסום בעיתון ידיעות בסוף השבוע, על הקשר בין בעיות בחוש הריח לחולים במחלת פרקינסון, היכן ניתן למצוא מידע נוסף בנושא? האם המתאם בין פגיעה בחוש הריח לבין פרקינסון, קשורים לגורמים לפגיעה בחוש הריח או לעצם הקושי בהרחה?

פגיעה בחוש הריח יכולה להיות אחד הסימפטומים הלא מוטוריים של המחלה ומקדימה בד"כ את המחלה במספר שנים. עבודות של הפתולוג הגרמני ברק הראו כי מדובר בחלק מהמחלה הנגרם עקב פגיעה באיזור המוח האחראי להרחה (גרעין אולפקטורי)

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד