פטרייה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

06/12/2016 | 23:51 | מאת: אני

שלום ד"ר אני נוטלת גלולות ומשתמשים גם בקונדום. והיה לי כאבים בזמן יחסי מין ותחושה של צריבה ושריפה קיבלת מרופאת נשים 3 כדורי פלוקונזול בהפרש 3 ימים ולאחר מכן שבוע. ובנוסף אגיסטן למריחה פנימית יום לאחר מכן כל התחתון ספוג באגיסטן שמחתי לילה לפני ויוצאות גם ההפרשות של הפטרייה זה חלק מהטיפול של באגיסטן להפריש את זה? האם גלולות יעילות עם הטיפול הזה או לא? והאם החומר של הקונדום יכול להחמיר את הפטרייה? ותוך כמה זמן אם אני לא מבחינה בהשתפרות לפנות שוב לרופא ולהמשיך לקיים יחסי מין כרגיל? תודה רבה מראש

נרות או קרם פנימי אכן יכולים לצאת בצורת הפרשה לבנה מהנרתיק וזה תקין. באם נוטלים גלולות למניעת הריון ויש צורך בטיפול בפלוקנול, מקובל להמליץ להשתמש באמצעי מניעה נוסף (כגון קונדום) בזמן הטיפול בפלוקנול, אם כי הסיכוי לפגיעה ביעילות הגלולות הוא נמוך. הקונדום גורם לבעיה בעיקר בנשים להן רגישות ידועה ללטקס. במקרים אחרים הוא לא אמור לגרום לבעיה אך זה מאוד אישי. יש להימנע מיחסי מין בזמן הטיפול בתכשירים פנימיים לנרתיק כגון הקרם אותו קיבלת. יש לחזור לרופא באם בסוף הטיפול אין שיפור או שהתסמינים חוזרים זמן קצר לאחר הטיפול.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק