פטריה עקשנית

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

06/10/2016 | 02:15 | מאת: מישהי

שלום, לפני שבוע וחצי התחילו לי גירודים בפות אבל מסביב ולא בתוך הנרתיק. ממש גירודים כמו של הפטריה. הלכתי בדחיפות לרופא נשים, הוא עשה לי בדיקה ונתן לי 2 משחות - ניזורל וטבע קוטן וגם נרות ללילה 150 מ"ג שכחתי את שמן..נתן לי גם כדור אחד למתן דרך הפה ואמר שיש לי גם פטריה וקצת הפרשות אבל משום מה לא היה לי מגרד בנרתיק בפנים. מה שכן, הייה בנרתיק בפנים כמו רירית כזו שקופה לבנה. שמתי את המשחות ואת הנרות במשך 3 ימים..הגירודים פסקו אבל הרירית הזו שבנרתיק מסרבת לעבור. לאחר מספר ימים ניסיתי לקחת טבליות לנרתיק של אגיסטן, היה לי ממש כואב להחדיר אותן ואני חושבת שלא הכנסתי את האחרונה מספיק טוב כי כאב לי. מאז זה עדיין לא עבר ואני ממש מתוסכלת. וגם בעלי כבר מתוסכל מאוד מהמצב. התחלתי לקחת כבר כמה ימים פרוביוטיק פמינה וכבר עברו כמעט שבועיים והפטריה הזו מסרבת לעבור. אני כבר לא יודעת איך לטפל בה וממש לחוצה מהכאב שהיה לי ברחם מהחדרת הטבליות. יש לציין שעם הנרות הקודמים לא הורגש כאב. ייתכן שזו פטריה והיא יושבת שם ולא מגרדת?? או שיש לי בכלל משהו אחר...מודאגת נורא... והרופא לא עשה לי משטח. קבעתי תור לרופא אבל רק בעוד כחודש. אשמח לשמוע פיתרון או ייעוץ לגבי הבעיה שלי. תודה רבה לכם!!!

לא לגמרי ברור למה כוונתך ב "רירית". לפי תיאורך זו אכן יכולה להיות פטרייה אך ייתכן שיש גם מרכיב של ווגינוזיס חיידקית (שלרוב מלווה בריח לא נעים). לא לגמרי ברור איזה טיפול קיבלת אך סביר שזה היה טיפול לפטרייה וייתכן גם אנטיביוטיקה לווגינוזיס חיידקית. בכל מקרה, אם זה לא עבר לאחר טיפול תרופתי מקובל, אכן כדאי לבצע משטח מהנרתיק ואולי בדיקות נוספות כגון בדיקת שתן למחלות המועברות בדרכי מין. ישנן שיטות טיפול רבות, תרופתיות ולא תרופתיות ולעתים רצוי גם לטפל במערכת העיכול כי שם לרוב נמצא המקור של הפטרייה. כאמור רצוי לבצע בדיקות ויש צורך בפגישת ייעוץ מעמיקה בכדי לאבחן הבעיה במדויק. את מוזמנת לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק