קנדידה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

04/08/2016 | 12:11 | מאת: בת 21

שלום אני סובלת כבר חצי שנה מכאבים בבטן תחתונה שמאלית וכל כמה חודשים מופיע לי חיידק הקנדידה..כרגע קיבלתי תוצאות של בדיקת שתן ובדיקה וגניאלית וכתוב לי ככה: candida albicans ובאבחנה של בדיקת השתן כתוב chlamydia trach-pcr not detected לא נמצא דנ"א של הפתוגן Urea.parvum-pcr ערכים גבוהים הרופאת נשים הביאה לי גינו פבאריל 150,דלאצין 100 ולפלוקנול 150 מה אומר האבחנה והאם למרות הטיפול שהיא נתנה לי יש צורך לחזור אלייה שוב לקבלת מרשם אחר? האם יש צורך לבקש מבן הזוג להבדק? ומה יכולה להיות הסיבה לחזרת החיידק? תודה

נתחיל מזה שקנדידה זה לא חיידק אלא פטרייה. כאבים בבטן שמאלית תחתונה אינם קשורים לקנדידה בנרתיק שעלולה לגרום לתסמינים מקומיים בנרתיק אותם לא פירטת. התוצאות האחרות שציינת מתייחסות לבדיקת מחלות המועברות בדרכי מין (STD) שנבדקו בשתן אך גם כאן התשובה לא מלאה (ציינת רק 2 מזהמים שנבדקו ושניהם שליליים). הטיפול שקיבלת נועד לטפל בפטרייה בנרתיק וכן מצב הנקרא ווגינוזיס חיידקית בנרתיק (שזהו שיהוי בפלורה הרגילה בנרתיק היכול לגרום לריח רע מהנרתיק). באם התסמינים הנרתיקיים (אותם לא פירטת) נעלמו ולא חזרו, לא חייבים לחזור לרופאת הנשים. הטיפול עשוי לפתור את בעיית הדלקת כרגע אך לא בהכרח לחסל את הפטרייה ואם זה חוזר פעם אחר פעם יש צורך לבדוק אפשרויות טיפול נוספות. אם לשפוט לפי מה שציינת (בדיקות) אז אין צורך בטיפול בבן הזוג. את מוזמנת לפנות למרפאתנו

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק