כדור פלוקונזול וסימבסטטינים

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

12/10/2015 | 17:15 | מאת: דנה

שלום, יש לי חבר קבוע ולפני כשבוע לאחר ששכבנו צצה לי פטריה. לקחתי 3 נרות ומשחה. לאחר גמר הטיפול שכבנו ושוב חזרה הפטריה. הלכתי היום לרופא נשים היחיד שהיה פנוי (לא הקבוע שלי) שבנוסף לנרות ולמשחה נתן גם כדור אחד פלוקונזול. הרופא הקודם לא הסכים לתת לי את הכדור כי אני לוקחת סימבסטטינים, 20 מ"ג. שאלתי היום והוא אמר שזה בסדר ושכדי שהפטריה לא תחזור צריך גם את הכדור. האם לקחת את הכדור בשילוב עם סטטינים? אם לא לקחתי כדור אתמול ולא אקח היום, זה בסדר? תודה מראש, דנה

14/10/2015 | 16:53 | מאת: ד"ר דן קלמן

פלוקונזול אכן עלול במקרים מסויימים לגרום לעלייה ניכרת ברמת הסימבסטטין בדם ולאפשרות של תופעות חמורות. זה גם תלוי במינין. הרעיון של הפסקת הסטטין למספר ימים אינו רע אך איני יכול (גם מטעמים משפטיים) לייעץ לגבי טיפול ספציפי מעל דפי הפורום ויש להיוועץ ברופא המטפל. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק