תרופות, תוספי מזון ועוד

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

04/09/2015 | 01:40 | מאת: שאלה

שלום, אני סובלת מקנדידות חוזרות בנרתיק כל פעם שאני נוטלת אנטיביוטיקה. יש לי מספר שאלות: א. מה ניתן לעשות כדי למנוע את הפטרת בנטילת האנטיביוטיקה הבאה שלי? אני לוקחת פרוביוטיקה אבל זה לא עוזר ב. נרות של קלוטרי לא עזרו לי (הגרד והצריבה הפסיקו לכשבוע ואז חזרו), האם יש נרות חזקים יותר או פתרונות תרופתיים אחרים שאני יכולה לבקש מהרופא שלי? ג. האם חומצה קפרילית (כתוסף מזון) יעילה כנגד קנדידה? ד. האם יש קשר בין קנדידה או קלוטרי לאיחור במחזור? המון תודה!

06/09/2015 | 15:42 | מאת: ד"ר דן קלמן

קדם כל רצוי להימנע מאנטיביוטיקות רחבות טווח באם אין בכך הכרח. בעת קבלת אנטיביוטיקה אכן כדאי ליטול פרוביוטיקה ואפשר בהחלט גם להשתמש בתכשיר פארוביוטי לנרתיק (כגון פלורג'ין). יש גם תכשירים לנרתיק המכילים חומצה כזאת או אחרת לשמירת סביבה חומצית המונעת שגשוג של פטרייה וחיידקים פתולוגיים. לא אמור להיות קשר בין נרות קלוטרי (קלוטרימזול (אגיסטן)) לאיחור במחזור. באם יש איחור תמיד כדאי לבדוק הריון לפני כל דבר אחר. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק