הפרשות

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

12/08/2015 | 11:15 | מאת: הניה

שלום אני בת 45 וסובלת מסכרת 2 מזה 5 שנים. כשנתיים סובלת מגרד והפרשות בנרתיק.במשטח וגינלי יצא שזה קנדידה מסוג גלברטה. נרות וכדורים לא עוזרים. מה אפשר לעשות? מאוד מיואשת. אודה לתשובתך

15/08/2015 | 02:32 | מאת: ד"ר דן קלמן

קנדידה גלברטה הינו סוג של פטריית הקנדידה הידוע בעמידותו היחסית לטיפול תרופתי. יש לשקול להעצים את הטיפול התרופתי (מבחינת תדירות, מינון וסוג התרופות) אך חשוב מכל זה להגיע לאיזון סוכרת אופטימלי כי באם הסוכרת לא מאוזנת יהיה קשה מאוד להתמודד עם הפטרייה. באם דבר לא עוזר כדאי לשקול טיפול בהיפרתרמיה (חימום) ואוזון שזהו טיפול יעיל מאוד לדלקות חוזרות בנרתיק שלא מגיבות היטב לטיפול התרופתי המקובל. אך כאמור, איזון סוכרת הוא המרכיב העיקרי. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק