פטריה עקשנית?

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

25/04/2015 | 18:56 | מאת: מרי

שלום ד"ר, בחודש ינואר השנה התחלתי לקיים יחסים עם פרטנר חדש. חשוב לציין שאני סובלת מדלקות בשתן לאחר יחסי מין לכן הקפדתי מאוד על היגיינה מקלחות ומתן שתן ושטיפה של האזור לאחר קיום יחסים. בינואר סבלתי פעמיים מדלקת בשתן, טופלתי באנטיביטיקה צפוויט. לאחר מכן הופיע לי פטריה בנרתיק. טופלתי באגיסטן 3 ומשחה והגרד עבר. בחודש פברואר הלכתי לגיניקולוגית כדי לוודא שהפטריה אכן עברה אך בבדיקה ויזואלית ראתה שהיא עדיין קיימת (למרות שלא היו לי תסמינים לפטריה) ורשמה לי גינו פבריל ל3 ימים. ואכן גם בחודש הזה סבלתי מדלקת בשתן. אומנם אני לא מרגישה סימנים לפטריה אך בבדיקה שלי במקלחת אני מחדירה אצבע לנרתיק ועל האצבע נשארת הפרשה לבנה וסמיכה כמו גבינה לבנה (ללא גושים) בכמות גדולה. האם ההפרשה הלבנה היא פטריה? האם יש צורך לטפל בזה אם אין גרד וצריבה? האם יש קשר בין דלקות בשתן חוזרות (פעם בחודש לפחות ) לפטריה? אני בת 25 לא סובלת מסכרת ובריאה בדרך כלל. בנוסף נוטלת פרוביוטיקה חמוציות על בסיס יומיומי. תודה מראש!

26/04/2015 | 14:04 | מאת: ד"ר דן קלמן

האם ההפרשה היא פטרייה? יכול להיות. האם יש קשר בין דלקות בדרכי שתן לפטרייה? אם הקשר ישנו סביר שזה בשל נטילת אנטיביוטיקה לדלקת בדרכי השתן שפוגעת בפלורת החיידקים הטובים בנרתיק ומאפשרת את שגשוגה של הפטרייה. בנוסף ייתכן שיחסי המין (מסיבה שלא תמיד ברורה) מעוררים את התסמינים של הפטרייה. בנוסף אציין שאני אישית לא אוהב לטפל בהפרשה בלבד ואם אין תסמינים נוספים כגון גרד, צריבה, כאבים ביחסי מין וכו. אפשר בהחלט לוותר על טיפול. באם בכל זאת את מעדיפה לטפל, את מוזמנת לפנות למרפאתנו לאבחון והתאמת טיפול אישי. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק