שאלה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

22/03/2015 | 10:37 | מאת: ניצה

כבר זמן רב יש לי תחושה תמידית של צורך במתן שתן שהמתגברת בכל תנועה ולפעמים יש לי צריבה בסוף מתן שתן . בדיקות שתן ותרבית תקינות. .ח התחושה החזקה למתן שתן נשארה כבר כמה חודשים. בירור אורולוגי תקין+אולטראסאונד גיניקולוגי תקין. אין לי הפרשות ולא גרד,האם יכול להיות שיש לי פטריה או חיידק אחר בפות שגורם לי לתחושה המתמדת לשתן??

22/03/2015 | 16:11 | מאת: ד"ר דן קלמן

כעקרון יכול להיות שזה נובע ממזהם כזה או אחר בנרתיק וזאת ניתן לבדוק במשטח (תרבית) מהנרתיק ובדיקות STD (מחלות המועברות בדרכי מין) שזוהי לרוב בדיקת שתן. חשוב לשלול טריכומונס - במשטח או בבדיקות ה STD. באם לא נמצאה סיבה סבירה ייתכן שיש צורך להרחיב את הבדיקה האורולוגית, למשל ע"י בדיקה אורודינמית וייתכן שגם את הבדיקה הגניקולוגית. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק