זקוקה לעזרה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

06/01/2015 | 06:59 | מאת: טלי

חצי שנה מגרד ושורף בנרתיק עם הפרשות רבות שלא היו קודם. הכל התחיל אחרי שלקחתי אנטיביוטיקה לחיידק הליקובקטר בקיבה. נרות וכדורים שקיבלתי לא עוזרים בכלל. מה עוד אפשר לעשות??? מאוד מפריע.

07/01/2015 | 02:46 | מאת: ד"ר דן קלמן

אכן טיפול באנטיביוטיקה רחבת טווח (ובמקרה שלך שתי אנטיביוטיקות) עלול לעורר פטריה בנרתיק או לגרום לשינוי פלורה שיגרום למצב של ווגינוזיס חיידקית. בשאלתך לא ציינת באם נעשה משטח מהנרתיק ומה היו התוצאות, לכן במקרה של דלקות חוזרות או דלקת כרונית רצוי קדם כל להגיע לאבחנה מדויקת של הגורם וזאת ע"י משטח מהנרתיק בשלב ראשון ואולי בדיקות נוספות בהמשך. בכל מקרה, בהנחה שמדובר בקנדידה (פטריה) ישנם מספר פרוטוקולים של טיפול (כולל בכדורים) וכדאי לוודא שקיבלת את הטיפול האופטימלי. באם בכל זאת אין פתרון כדאי לנסות טיפול בהיפרתרמיה ואוזון שזהו טיפול יעיל למצבים כמו שלך. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק