גירודים בנרתיק

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

08/02/2014 | 09:02 | מאת: בת 27

ד"ר שלום, לפני כשובעיים התחלתי להרגיש גירודים ועיקצוצים באזור הנרתיק- התחלתי במשחה, לקחתי כדור אחד נגד פטריה ואף נרות נגד פטריה אך לא עזר. הלכתי למיון נשים- שם נבדקתי באמצעות סטיק והרופא אמר שהזיהום הוא דלקתי- נתן לי 5 ימים אנטיביוטיקה לנרתיק+ פעמיים לקחת כדורים למניעת היווצרות פטריה. ביום חמישי סיימתי עם הטיפול אך לצערי ואכזבתי אתמול בלילה סבלתי מגירודים חזקים מאד וגם עכשיו. כלומר כניראה הטיפול לא עזר- אציין שבמגע באזור אני מרגישה מעיין בליטות כאלה.. לצערי נפלתי אל תוך סופ"ש ואין לאן לפנות ואני סובלת ומעל לכל מודאגת שמא זה משהו רציני. אשמח לשמוע את חוות דעתך ככל שיוצא לך לקרוא את הודעתי -תודה רבה!

09/02/2014 | 00:24 | מאת: ד"ר דן קלמן

גרד ועקצוצים יכולים לרמז על דלקת פטרייתית. אם קיבלת גם אנטיביוטיקה זה נועד לטפל בחיידקים – ייתכן שבשל חשד למצב הנקרא ווגינוזיס חיידקית (שזה אינו מצב מסוכן). אם הטיפול לא עזר יש צורך להחליפו. ישנם מספר תכשירים שבהם ניתן לטפל. בכל מקרה רצוי לשלוח משטח מהנרתיק לגילוי הגורם המזהם המדוייק ובדיקה בסטיק בלבד אינה מספקת לאבחנה מדוייקת. (באם משטח כזה נשלח במסגרת הביקור במיון אז יש לברר התוצאות). לגבי הבליטות במגע – לא ניתן לקבוע את טיבן ללא בדיקה אך היות והיית במיון סביר להניח שאין שם ממצאים חמורים. את מוזמנת לפנות לבדיקה. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק