דוקטור יש לי שאלה תודה מראש

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

24/06/2020 | 02:19 | מאת: היי

היי אז אני בת 23 ונוטלת סטרואידים ופלקוויניל מעל שנה וחצי (דלקת פרקים) הייתי כל השנה וחצי עם טבעת נוברינג למניעת הריון אך הפסקתי בגלל שנמצאה קרישיות יתר קלה,כרגע אני 3 חודשים ללא אמצעי מניעה וכבר פעם שלישית ששבוע לפני המחזור אני חוטפת פטרייה בנרתיק שעוברת אחרי טיפול בנרות.(לא מקיימת יחסי מין כרגע) מה הסיבה שהפטרייה מגיעה והאם יש טיפול מניעתי או משהו לעשות? קשה לי להשלים עם העובדה שתמיד לפני מחזור אני אסבול ככה...תודה רבה דוקטור

נטילת סטרואידים אכן יכולה לגרום להתפרצויות של הפטרייה ובמידה מסויימת גם הפלקווניל אך אני מניח שטיפול זה הוא חיוני עבורך ולא ניתן להפסיקו. ישנן דרכים רבות להתמודד עם הבעיה. בין השאר, נטילת נרות נדג פטרייה או נרות חומצה בורית סביב הוסת ועוד. לא ניתן לתת טיפול ספציפי כאן מעל דפי הפורום. נראה שבשל הטיפול התרופתי מצבך מורכב יותר. את מוזמנת לפנות למרפאתנו לייעוץ פרטני.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק