גרד בנרתיק ודימומים בין ווסתיים

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

26/11/2019 | 10:53 | מאת: בת 23

שלום, לפני כחודשיים רופאת נשים אבחנה אצלי פטרייה בנרתיק והיא נתנה לי טיפול תרופתי, אמנם הגרד לא הפסיק וגם הכאב במהלך קיום היחסים. לכן, חזרתי לרופאת נשים אחרת אשר אבחנה אצלי גם היא את הפטריה, טופלתי שוב ע"י אנטיביוטיקה ומשחות וגינאליות אמנם הכאב עדיין לא עבר. הרופאה שלחה אותי לבדיקה תרבית נרתיק אשר יצאה תקינה לחלוטין. האם יש מקום לדאגה? יש לציין שאני נוטלת גלולות כבר 3 שנים ולאחרונה החלו לי דימומים בין ווסתיים

דימומים בין וסתיים יש לאבחן אצל רופאת הנשים. גלולות עלולות לעתים להחמיר את תסמיני הפטרייה ואם הבעיה נמשכת, לעתים ממליצים להפסיק גלולות (לשיקולך ולשיקול רופאך). משטח מהנרתיק שיוצא תקין, לא בהכרח שולל פטרייה והאבחנה היא בעיקר קלינית. אם הבעיה לא חולפת, רצוי לחזור לרופאת הנשים ולשקול גם ביצוע בדיקות נוספות כגון בדיקת שתן למחלות המועברות בדרכי מין.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק