קנדידה עקשנית בנרתיק

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

10/07/2019 | 19:56 | מאת: אנה

בת 22 בריאה בדרך כלל. בשנה האחרונה סובלת מפטריה חוזרת בנרתיק שהייתה מתבטאת בהפרשה מרובה על התחתון, גרד, שריפה בזמן יחסי מין ועם טיפול של אגיסטן הייתה עוברת ואחרי שבוע שבועיים חוזרת. לפני חצי שנה זה נהיה כרוני, ופשוט כל הזמן יש לי רובד לבן בנרתיק (כשאני מחדירה אצבע ומוציאה או בזמן יחסי מין יוצא המון הפרשה לבנה קוטג'ית חמוצה), לא מתבטא בגרד יותר, ולא כל כך בהפרשה על התחתון (יש אבל מעט), בעיקר זה מפריע ביחסי מין, שיוצאת המון הפרשה, ובגלל הרובד יש יובש ואי אפשר להנות מהיחסים כי כל רגע הנרתיק מתייבש ולעיתים כשממשיכים במין זה מתחיל לשרוף. עשיתי בדיקות - מחלות מין נשללו, ויש צמיחה של קנדידה אלביקנס. ועוד שני חיידקים בשם הומיניס ופרוויום. כל סוגי הטיפולים בין אם זה מתן דרך הפה או מקומי - אגיסטן, פתילות פולידין, קלוטרי, פלוקנזול, משחות נגד פטריות, לא פתרו את הבעיה. כאילו הפטריה פיתחה עמידות, זה לא עוזר אפילו במעט. הרופא אמר שאם כלום לא יעזור אולי זה קשור לפרוויום ולהומיניס שיצאו חיובי ואמר שאולי ימליץ לנסות אנטיוביוטיקה כנגד החיידקים שיכול להיות שהם הגורם לזה, אבל לדעתי אנטיביוטיקה רק תחמיר את התסמינים. התחלתי ליטול פרוביוטיקה ושיניתי את תזונתי לחסרת פחמימות אסורות, קמח לבן, סוכרים, שמרים ופטריות וגם זה כרגע ללא הועיל. אני מתמודדת עם זה כבר שנה וזה מקשה על חיי המין והזוגיות שלי וגם על מצבי הרוח ... אני מרגישה שהקנדידה מפושטת לי בגוף ומשפיעה לי על העייפות, על הזכרון, על מערכת העיכול, על החשק המיני, ועל מצב רוחי. האם יש סיכוי שזה אכן בגלל החיידקים שציינתי למעלה ? מה זה לדעתך והאם יש פיתרון ? תודה :)

11/07/2019 | 10:38 | מאת: אנה

שכחתי לציין שאני לא מעשנת, נוטלת גלולות פמינט מגיל 16.

אכן חיידקים אילו לא מחייבים טיפול רק בשל הימצאותם (למעט בהריון) אבל זה אכן הגיוני לשקול את האפשרות שהם האחראיים לתסמינים באם הטיפול בפטרייה לא עוזר. לפי התסמינים שתיארת זה יותר סביר שהפטרייה היא האחראית לתסמינים אך בכל זאת שווה לנסות לטפל בחיידקים באנטיביוטיקה, מה גם שהאנטיביוטיקה לחיידקים אלו היא לא רחבת טווח וסביר שלא תחמיר את מצב הפטרייה. במקרה של פטרייה כרונית כדאי מאוד לשקול להפסיק גלולות (ציינת שאת נוטלת) כי לעתים הן מחמירות המצב. במרפאתנו ישנו מגוון טיפולים ייחודיים למצבים כגון אלו (היפרתרמיה, אוזון ועוד). את מוזמנת לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק