פטריות חוזרות קנדידה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

08/03/2019 | 02:14 | מאת: Girl

סובלת מתחושות לא נעימות צריבה וגרד יש גם הפרשות אבל לא יותר מידי.. לפחות הפעם ה4 בחודשים האחרונים. הלכתי לרופאה והיא פשוט נתנה לי טיפול כלשהו, כל פעם משהו אחר. הטיפולים עזרו אבל לא לאורך זמן, זה תמיד חזר. לפני כשבוע בערך עשיתי משטח והיא התקשרה להגיד שיש לי קנדידה, לשים אגיסטן במשך 3 ימים וזהו ניתקה. מרחתי אגיסטן 3 ימים פעם ביום וזה לא העביר שום דבר.. כבר מתוסכלת לא יודעת מה לעשות. אשמח לכמה עצות ורציתי לשאול האם אחד מהתכשירים של מולטי ג'ין מטפל בקנדידה או שהתכשירים שלהם רק מונעים? דרך אגב, בת 18 מקיימת יחסים בדרך כלל ללא אמצעי מניעה(עם בן זוג קבוע ואמצעי מניעה אם יש חשש שיצא דם) לפני כחודש/חודשיים בערך קרה שפעמיים קיימנו יחסים ויצא לי דם(לא הייתי במחזור) בכללי גם מעט תחושת יובש אבל הרופאה אמרה שזה כתוצאה מדלקת שהייתה לי. המון תודה אשמח לתשובה

תכשירי מולטיג'ין יכולים להקל אך זה אינדיבידואלי (לא בכל המקרים זב יפתור את הבעיה). כתבת ש "מרחת" את האגיסטן אך אם מדובר בפטרייה בנרתיק (כפי שעולה מהמשטח ומהאבחנה של הרופאה) יש לטפל בנרות או בקרם להחדרה לנרתיק ולא רק במשחה מקומית חיצונית. באם לא חולף, ניתן גם לטפל בכדורים אך זה לשיקול דעתה של הרופאה שלך. דימום לאחר יחסי מין (שאינו וסתי) יכול לנבוע מסיבות רבות ומומלץ לברר הסיבה ע"י ביקור אצל רופאת הנשים.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק