ניסטאטין לטיפול בקנדידה עקשנית

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

09/12/2018 | 15:33 | מאת: מיואשת

שלום, אני אחרי שנים של טיפול באגיסטן, עשרות פטריות בנרתיק, טיפול ארוך של דיאטת קנדידה + צמחי מרפא +פרוביוטיקה. אני סובלת כבר שנים משלל סימפטומים של קנדידה מערכתית. עייפות, שלשולים, עצירויות, שיבושים במחזור החודשי, כאבי ראש, סחרחורות, ערפל במח, עייפות כרונית, דלקות חניכיים, ועוד שלל תופעות שרק הקנדידה יכולה להסביר. שמעתי לאחרונה על ניסטאטין, תרופה שיכולה לעזור לזיהומים פטרתיים. אשמח לשמוע האם יש רופא בלאומית שיכול לרשום לי אותה? אני שואלת כיוון שהרבה רופאים שנתקלתי בהם בשנים האחרונות מכחישים את העניין הזה שנקרא קנדידה. אם אוכל למצוא רופא שירשום לי ניסטאטין אוכל להתקדם בדרך לחיים בריאים יותר... אגב, שמעתי רבות על פלוקנול, וגם לקחתי כמה פעמים (נקודתית), אבל מאחר ומדובר בתרופה אגרסיבית יחסית אני מעדיפה להימנע מזה. המון תודה!

ניסטטין מטפל בקנדידה במערכת העיכול, מה שיכול לשפר גם את התופעות הסיסטמיות כפי שתיארת. בנוסף הוא מונע "הדבקה מחדש" של הנרתיק בקנדידה שמקורה במערכת העיכול. ניסטטין בלבד לא יטפל בקנדידה שכבר נמצאת בנרתיק. פלוקנול אכן מיועד לטיפול בקנדידה בנרתיק ובמרפאתנו קיימות שיטות נוספות וייחודיות לטיפול בבעיה זו. רופאי קופות חולים אכן נוטים שלא לטפל בקנדידה במערכת העיכול. הניסטטין זמין בבתי המרקחת (גם של הקופות) בצורה של סירופ. בכל מקרה כדי להתייחס למצבך המורכב יש צורך בפגישת יעוץ פרטנית. את מוזמנת לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק