גירוי וצריבה מאיזור הנרתיק

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

27/11/2018 | 23:53 | מאת: אביטל

שלום ד״ר, לפני כשבוע עשיתי בדיקת פאפ ובדיקה וגינלית שגרתית אצל רופא הנשים שלי. שלושה ימים לאחר מכן התחלתי להרגיש צריבה חזקה וגירוי מאיזור הנרתיק והשפתיים (צריבה חזקה גם במתן שתן וכאב אפילו בניגוב קל של נייר טואלט). הלכתי לרופאת נשים כדי לקבל טיפול והיא הסתכלה על האיזור ואמרה שאין צורך לבדוק פנימית כי היא רואה שהאיזור אדום ומגורה ואמרה שזה פטריה. יש לציין שאני בת 35 ואף פעם לא סבלתי מפטריה ולא קיימתי יחסי מין בשנה האחרונה. כיצד פתאום מופיעה פטריה? האם יכול להיות קשר בהופעת הפטריה לבדיקה הראשונית (בדיקת פאפ/וגינלית) אצל רופא הנשים? אולי המכשירים לא היו סטריליים ונדבקתי ממטופלת קודמת שאולי היה לה פטריה? תודה מראש, אביטל

הסבירות שנדבקת לראשונה בפטרייה ע"י מכשירים לא סטריליים היא נמוכה. לרוב, הופעת התסמינים נובעת מ"התעוררות" או "שפעול" פטרייה שנוכחת בנרתיק (ומקורה לרוב ממערכת העיכול של האשה עצמה). ייתכן שהבדיקה גרמה להתעוררות הפטרייה. בנוסף, היות ויש גם צריבה במתן שתן, כדאי לשלול דלקת (זיהום חיידקי) בדרכי שתן ע"י בדיקת שתן לכללית ולתרבית. גם זה יכול תיאורטית להיגרם מבדיקה גניקולוגית. בכל מקרה, אם האבחנה הסופית היא פטרייה, ניתן לטפל בה בנרות או בכדורים בהתאם לשיקול הדעת של רופאך.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק