שורף בפתח הפות. מתלבטת איזה קרם הכי כדאי

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

29/05/2017 | 15:41 | מאת: שורף בפות

שלום. שמתי לב שבשתי הצדדים של העור שמכסה את הפות יש חספוס, סוג של קרעים קטנים. הלכתי לרופא הוא עשה משטח אבל לא ידע בדיוק להגיד לי אם זה פטריה או דלקת. כרגע מאוד שורף לי במיוחד כאשר אני נוגעת באזור. ישלי 3 משחות אפלומיצין , פוליקוטן וקומאגיס. מה הכי עדיף? קומאגיס שרף לי כששמתי ופוליקוטן שמתי גם ללא שיפור .. תודה .בנוסף הרופא נתן לי כדור קוטל פטריות , לקחתי אותו אתמול ועדין אין שיפור השאלה כמה זמן צריך לחכות לראות שיפור במצב

לא ניתן לאבחן הבעיה ללא בדיקה. אם אכן מדובר בפטרייה, אז ניתן להשתמש גם במשחת קומגיס (המכילה חומר נגד פטרייה וסטרואיד נגד דלקת) או במשחת פוליקוטן (המכילה חומר נגד פטרייה, סטרואיד וחומר אנטיביוטי). משחת אפלומיצין מכילה רק חומר אנטיביוטי וסטרואיד, לכן היא תהיה פחות יעילה נגד פטרייה. באם קיבלת כדור נגד פטרייה ועדיין אין שיפור, ייתכן שיש צורך בטיפול ממושך יותר במספר כדורים או בשילוב עם נרות. בכל מקרה יש להתמיד בטיפול ואם אין שיפור לחזור לרופא.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק