דרמבקובין משחה ודלקת בשתן

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

05/04/2017 | 22:18 | מאת: לילי

שלום. לפני כחודש היה לי פטרייה באוזן, ורופא אאג נתן לי דרמבקובין משחה למרוח באוזן. לאחרונה החלו לי גירודים באזור הנרתיק עם הפרשות צהובות. שאלתי בפורום של גניקולוג מה זה והוא אמר שכנראה מדובר בפיטריה. השאלה שלי היא האם אני יכולה להשתמש במשחה בנרתיק? המשחה מיועדת לטיפול פירטרייתי וחיידקי. בנוסף, החלו לי תסמינים של דלקת בשתן, אבל כשעשיתי בדיקת שתן יצא שלילי. הפטרייה יכולה להיות הגורם לדלקת בשתן שהתסימינים שלה (כאבים בבטן התחתונה בעת מתן שתן, צריבה, צמרמורות) שבאים וחוזרים?

אם אכן מדובר בפטרייה אז אפשר להשתמש במשחה שציינת, אך היא מיועדת לשימוש מקומי ולא להחדרה לנרתיק. באם אכן זו פטרייה, יהיה יעיל יותר להשתמש בתכשיר להחדרה לנרתיק כגון נרות אגיסטן או אחרים. פטרייה אינה גורמת לדלקת בדרכי השתן (למעט מקרים חריגים מאוד) אך היא יכולה לגרום לתסמינים מקומיים דומים אך בהחלט לא כאבים בבטן תחתונה בעת מתן שתן או צמרמורת. זה מתאים הרבה יותר לדלקת חיידקית בדרכי שתן או סיבה אחרת. בהתחשב התסמינים שציינת, רצוי לפנות לרופא ולא לטפל לבד.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק