אי נוחות, גרד, הפרשות באזור

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

30/01/2017 | 14:54 | מאת: אני

היי, אני סובלת כבר תקופה ארוכה של כחצי שנה מאי נוחות, הפרשות, גרד וריח לא נעים. ביקרתי כמה פעמים אצל הרופא שלי שטען תחילה כי מדובר בדלקת ורשפ לי את הטיפול CLOTHTREE למשך שלושה ימים בנוסף לאגיסטן. התופעות לא עברו לי וחזרתי על אותו טיפול במשך 4 פעמים (במרשם רופא כמובן) שלא עזרו לי. לאחר הטיפולים הרופא שלח אותי לבדיקה ואגינלית אשר קבעה שאין לי זיהום, קנדידה או דלקת וטען שאין מה לעשות בעניין. יש לציין כי זה מאוד מטריד ולא נעים, לא יכול להיות שאין מה לעשות בנושא. מעבר לכך, יכול להיות שאכן מדובר במשהו חולף? עברה חצי שנה!!! התחלתי לקחת פרוביוטיקה וקבעתי תור לרופאה אחרת. התור בעוד כשבועיים ורציתי לדעת אם יש משהו שאפשר לנסות לפני. דבר נוסף שיש לציין.. הופיעו לי פצעים לבנים על גבי השפתיים החיצוניות. גם לגביהן הרופא אמר שאין לי מה לדאוג. מאוד מודאגת!! אודה לעזרה

לצערנו כ 5% מהנשים סובלות מדלקות חוזרות בנרתיק, כך שמצב כמו שלך אינו נדיר. רק מתיאור התסמינים, כפי שפירטת, לא ניתן לקבוע בוודאות מהו הגורם לדלקת. ייתכן שאכן מדובר בפטרייה והיא עמידה לטיפול תרופתי כפי שקיבלת וייתכן שמדובר במזהם אחר. רצוי מאוד לבצע כמה בדיקות כגון משטח מהנרתיק וייתכן גם בדיקת שתן למחלות המועברות בדרכי מין. הפצעים הלבנים שציינת, ייתכן שאינם קשורים למצב בנרתיק אך לא ניתן לדעת ללא בדיקה. במרפאתנו מבוצעים מספר טיפולים ייחודיים לדלקות חוזרות בנרתיק כגון הטיפול בהיפרתרמיה ואוזון. בכל מקרה יש צורך בפגישת ייעוץ פרטנית ואבחנה מדויקת. את מוזמנת לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק