שאלה-מה זה יכול להיות?

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

19/11/2014 | 15:57 | מאת: סובלת

שלום, האם זה תקין שבפתח הנרתיק יימצא באופן קבע נוזל לבנבן (כמו חלב)ובאופן שאם אני "מצמידה" את שני צדדי פתח הנרתיק הנוזל הזה יוצא מתוכו? (אני לא רואה שיש הפרשות שיוצאות באופן ספונטני מהנרתיק-אני לא רואה הפרשות על גבי התחתון או בפות) יש לי אודם בפות,צורך עז לשתן כל הזמן, וגרד.כמו כן יש לי לפעמים כאבים כמו דקירות למשך מספר שניות בנרתיק ומעין התכווצויות בתוך הנרתיק. בטן תחתונה מאוד רגישה כך שבכל שיעול או צחוק האזור כואב מאוד.בדיקת תרבית וגינלית (הרופאה הככניסה את מקל הבדיקה לתוך הנרתיק) יצאה תקינה. בדיקת שתן +תרבית שתן תקינה. האם תרבית וגינלית מזהה את כל סוגי הפטריה/חיידק/ זיהומים שקיימים? (אין סיכוי שיש לי מחלת מין כי אני בתולה)מה יכולה להיות הסיבה לתסמינים?

19/11/2014 | 17:46 | מאת: ד"ר דן קלמן

הפרשה מהנרתיק יכולה גם להיות רגילה. גרדת כאבים ורצון עז לשתן זה כבר סימן לדלקת. משטח שולל חלק מהגורמים אך לא את כולם ובפרט פטרייה שיכולה להימצא אך לא תמיד לצמוח במשטח.רגישות וכאבים בבטן תחתונה יכולים להצביע על מצבים אחרים במערכת הרבייה העיכול או השתן שלא קשורים לנרתיק. המסקנה מכל זאת היא שכדאי לגשת לבדיקת רופא נשים. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין 03-6496888

26/11/2014 | 12:21 | מאת: סובלת

תודה על תשובתך. אולטראסאונד גיניקולוגי בטני תקין למעט ציסטה בשחלה בגודל 3 ס"מ. בנוסף עשיתי בדיקות הדמיה שונות (CT בטן אגן וציסטוסקופיה למערכת השתן שיצאו תקינות וכן בדיקות ותרבית שתן תקינות). יש לי כאבים ורגישות בבטן תחתונה ובאיבר המין ורצון תמידי לשתן. בנוסף, היום ראיתי שיש מעין פצע ליד פתח הנרתיק (אני לא מבינה ממה זה יכול להיות כי אני בתולה ולא משתמשת בטמפונים)רופא נשים אמר שהתרבית תקינה (כפי שציינתי בהודעה הקודמת). מה ניתן לעשות? האם מבחינה גיניקולוגיה תם הבירור? האם יש עוד בדיקות שהגיוני לעשות? האם פטריה/חיידק/דלקת (תרבית וגינלית תקינה) יכולים לגרום לרגישות וכאב בבטן תחתונה?

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק