אי סדירות בקצב הלב ?

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

23/10/2014 | 10:52 | מאת: כוכבי

שלום ד"ר רובצ'בסקי אני בן 75,מבחינה גופנית אני ממש בריא,עושה כל יום תרגילי ספורט די קשים למשך כ 30 דקות,אחריהם אני מרגיש טוב. עד לפני כחדשיים לחץ הדם שלי היה סביב 90 -100 על 60 - 70, אין לי כלל עודף משקל וכולסטרול מעט מעל לתחום הנורמלי. לפני כחדשיים כאשר מדדתי לעצמי דופק גיליתי שהפעימות שלי לא אחידות אלא זה נשמע כך : טוק-טוק----טוק, ושוב טוק-טוק----טוק וחוזר אותו דבר. הלכתי לרופאה שלי שנבהלה תחילה כאשר שמעה את הדופק שלי,שלחה אותי לעשות א.ק.ג . עם התוצאות (שהראו דפוס אחיד כפי שציינתי למעלה)הלכתי לקרדיולוג . אחרי בדיקה הוא קבע נחרצות שהכל בסדר כל עוד יש אחידות בדופק. לשאלתי אם דופק כזה הוא ממש נורמלי השיב שאין לי שום בעיה. היום מדדתי לעצמי דופק (58 פ' לדקה) וקצב הפעימות היה שונה ונשמע כך : טוק-טוק-טוק----טוק ושוב ושוב אותו דבר. שאלתי אליך ד"ררובצ'בסקי מה דעתך לאור דברים אלה והאם יש מקום לדאגה או לטיפול כל שהוא בעניין. בתודה מראש (וסליחה על אריכות דברי )

שלום מר כוכבי. הקרדיולוג שראה אותך וראה את האק"ג עד כמה שאני הבנתי לא התרשם ופרעות קצב שאתה מתאר. כניראה אין משהו רציני. אחרת היו ממליצים להרחיב את הבירור. בהצלחה ותרגיש טוב.

מנהל פורום פרפור פרוזדורים