אשדוד תל חי 23/7

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

17/10/2014 | 09:46 | מאת: סילביו

שלום אני אובחנתי כחולה AF כלפני 3 שנים ומטופל בקומדין (7.5 מג'/יום).אני מקבל טיפול ללחץ דם וסכרת,בן58 ושוקל 90 ק"ג.לא היו לי אירועים לבבים קודמים , אני מבקש לדעת אם לקראת בדיקת קולונוסקופיה צריך לעבור לטיפול בקלכסן ואופן המינון

סילביו שלום, לגבי הפסקת טופול בקומדין לפני בדיקת קולונוסקופיה צריך להתייעץ עם רופא שיבצע את הבדיקה (גסטרואנטרולוג). בדרך כלל מפסיקים קומדין 4-5 ימים לפני הפרוצדורה פולשנית. במידה ותצתרך הפסקת קומדין אפשרי זמנית לקבל זריקות Clexan. המינון של Clexan תלוי במחלות רקע שלך זאת אומרת שיש מינון מניעתי ומינון טיפולי. בכל מקרה לא להזריק Clexan ביום הפעולה.

מנהל פורום פרפור פרוזדורים