פרפור פרוזדורים ופעולה של היפוך קצב

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

15/01/2023 | 15:27 | מאת: אביבית

בן זוגי חולה כליות(עושה דיאליזה פריטוניאלית). עבר שינוי של קוצב לב שהושתל בעקבות החלפת מסתם אאורטלי לקוצב דו חדרי crtp. בבדיקה אחרי גילו פרפור פרוזדורים. בעלי מקבל מדלל דם פלביקס בעקבות אירועים מוחיים חולפים תחת טיפול באספירין. עכשיו, אחרי צנתור ופתיחת עורק מקבל פלויקס וקרטיה. הרופא מעוניין לבצע היפוך קצב כדי לעצור את הפרפור. לצורך כך אמר לקחת חודש קומדין יחד עם האספירין ולהפסיק פלויקס. השאלה האם לא נכון יותר להשאר עם פלויקס וקומדין בגלל הסיפור של האירועים המוצעים החולים? תודה על תשובתכם

שלום רב, לפני היפוך מקובל לקחת לפחות 3 שבועות טיפול ב Coumadin אופתיה אחרת לעשות היפוך לאחר בדיקת אקו לב דרך הושת. בנוגע לטיפול בפלויקס כדי לדבר עם רופא נוירולוג עד כמה זה חשוב להמשיך את הטיפול. בברכה דר' ויקטר רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים