דופק מתחת לנורמה במנוחה

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

09/01/2023 | 18:03 | מאת: יובל

שלום בן 48 ללא מחלות רקע. דופק מנוחה 55-56 זה תקין או נחשב לברדיקרדיה? אני יודע שאל ספורטאים זה יכול להיות, לא הייתי מגדיר את עצמי ככזה. מה הסיבה לדופק כזה? בפרט שבעבר זה לא היה. אקו לב תקין. בהולטר לב(נעשה בגלל פעימות מוקדמות) כתוב שטווח הדופק היה מ-45, אך לא צוין ברדיקרדיה, כך שכנראה הדופק 45 היה בזמן השינה. האם 45 בשינה זה עדיין תקין? וכאמור השאלה הראשונית, 55-56 במנוחה האם תקין, מעיד על בעיה? ומה הסיבה לזה? תודה

שלום יובל. אם בבדיקת הולטר דופק מסוג קצב סינוס( Sinus Rhythm) זה מצב תקין. עוד דבר חשוב - האם במאמץ דופק עולה. לדעתי המצב שתה מתאר הוא מצב תקין. בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים