פרפור פרוזדורים וטיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

21/02/2022 | 10:09 | מאת: דנה

שלום רב, אבי בן ה80 אושפז בשל פרפור פרוזדורים( קרה גם בעבר הרחוק אך לא חשבנו שזה פרפור כי זה עבר לאחר חצי שעה) והפעם לא עבר אז הגענו למיון והשתחרר לאחר יממה. כרגע קיבל 2 סוגים של כדורים ששמם: CARDILOC 1.25MG (30) TAB ELIQUIS 5MG<><>(60) TAB אני רוצה בבקשה לשאול: קראתי שקרדיולוג הם לחולי אי ספיקת לב ואבי אדם לא חולה לב. אנחנו ורצים בבקשה לדעת האם אין סכנה בלהתחיל ליטול תרופות אלו למקרה של פרפור פרוזדורים? חוששים קצת. ולגבי אופן הנטילה אמרו לנו לקחת פעם ביום קרדיולוג ומהאלוויקיס פעמיים ביום. השאלה אם אפשר בבוקר לקחת ביחד קרדיולוג ואלוויקיס אחד אחרי השני? או חייב להפריד בניהם? כי בערב הוא יקח עוד כדור שני של אלוויקיס. לוקח בנוסף SIMVASTATIN-20MG TEVA TAB תודה.

שלום דנה, סליחה על אחור בתשוב. Cardiloc היא תרופה לטיפול מניעתי לפרפור עליות וגם להורדת דופק. Eliqius תרופה לדילום לדם כדי להוריד סיכון לאירוע מוחי בקרב חולים עם פרפור עליות. זה הטיפול הרגיל. אין שום בעיה לקחת שני קדורים ביחד. בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים