האם יש דרך בכל זאת לקבל

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

24/10/2021 | 17:10 | מאת: גל

שלום דוקטור יש לי מסתם מכני מיטרלי ולכן אני נזקק לקבל קומדין בגלל כאבי גב נשלחתי על ידי הרופא לקבל זריקה אפידורלית .במרפאת כאב אומרים לי שכדי לקבל את הזריקה עלי להפסיק קלקסן לפחות ל 24 שעות קודם ,אבל הקרדיולוג שלי אומר שהפסקה כזאת מסוכנת ועלי לקחת זריקת קלקסן אחרונה 18 שעות לפני הזריקה האפידורלית האם יש דרך לקבל את הזריקה ללא סיכון ? מה המשמעות של הפסקת קלקסן 24 שעות קודם הזריקה האפידורלית,באיזה אחוז סיכון מדובר תודה רבה

בוקר טוב. לאחר השתלת מסתם מכני חובה לקחת Coumadin לכל החיים. במידה ומסיבה כל שהיא (ניתוח, טיפול שניים וכו') נאלצים להפסיק טיפול בקומדין אז עוברים לזריקות Clexan. מקובל להפסיק טיפול ב Coumadin 4-5 ימים לפני פעולה פולשנית ולעבור לזריקות Clexan 24 שעות לפני הפעולה מפסיקים גם טיפול בקלקסן. לאחר הפעולה מחדשים טיפול ב Coumadin בחפיפה Clexan עד שמגיעים ל INR מעל 2 ואז ממשיכים רק עם עם Coumadin. אם עושים הכל לפי ההוראות אז מורידים את הסיכון להיווצרות קריש דם על המסתם התותב . בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים